Hatalmas spermarobbanást okozott a tűz az ausztrál inszeminálóközpontban

Nem várt nehézségekkel szembesültek az ausztrál tűzoltók Gippslandban, ahol egy szarvasmarha-inszemináló telepen keletkezett nagy tűz. Maga a tűz több ezer dollár kárt okozott, de az igazi nehézséget az a legalább száz, spermával teli tartály okozta, mely a hő hatására felrobbant.

A tüzet két óra alatt megfékező tűzoltók így szabályos spermazáporban dolgozhattak, parancsnokuk, Chris Loeschenkohl szerint nem győztek elhajolni a szerteszét repkedő "lövedékek" elől.

"A tartályokban tárolt folyadék gyorsan tágul a hő hatására. A fagyasztott tartályok teteje gyakorlatilag lerobbant, és mindenfele lövedékek repkedtek"

Loeschenkohl elmondása szerint szakmai pályafutása során még "soha sem kellett a dolgok mesterséges megtermékenyítés felőli oldalával" foglalkoznia.

Az inszemináló telepet működtető Yaram Gulyaszolgáltatási Bizottság elnöke, Aaron Thomas szerint a száz tartálynyi lefagyasztott bikasperma elvesztése "nagy szopás". A tartályok maguk egyenként 500-1000 ausztrál dollárba (100-200 ezer forintba) kerülnek, nem beszélve a bennük tárolt spermáról, melynek az árfolyama nagyban függ a donorállat értékétől is. (Via Newsweek)