India betiltja az e-cigit

2019 szeptember 18., szerda 14:32
227

Betiltják az elektromos cigarettát Indiában, mert veszélyezteti a fiatalok egészségét – közölte az indiai szövetségi pénzügyminiszter.

Nirmala Szítáraman szerint a szövetségi kabinet jóváhagyta az elektromos cigaretták gyártását, importját, exportját, szállítását, szétosztását, értékesítését, tárolását és hirdetését tiltó rendeletet, ami kiterjed a hasonló termékek előállítására is.

Indiában most nem gyártanak e-cigarettákat, hanem azokat importálják vagy összeszerelik az országban.

Az új szabályozás értelmében azok, akik először szegik meg a tilalmat, 1 év börtönbüntetést és 100 ezer rúpia (423 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak, míg a visszaesőket akár 3 év börtönre vagy 500 ezer rúpia megfizetésére kötelezhetik.

Indiában egyelőre nem készültek tanulmányok az e-cigaretta használatának egészségre gyakorolt hatásairól, de az Egyesült Államokban végzett vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a fiatalokra nézve komoly kockázatot jelenthet.

A rendelet megszületését az Indiai Orvostudományi Kutatási Tanács és több más, hasonló szervezet is támogatta, valamint a gazdálkodók is az e-cigaretták betiltását szorgalmazták, mondván: azok negatív hatással vannak a dohánytermelésre.

A kormány rendeletét hat hónapon belül kell jóváhagynia az indiai parlamentnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt