India betiltja az e-cigit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Betiltják az elektromos cigarettát Indiában, mert veszélyezteti a fiatalok egészségét – közölte az indiai szövetségi pénzügyminiszter.

Nirmala Szítáraman szerint a szövetségi kabinet jóváhagyta az elektromos cigaretták gyártását, importját, exportját, szállítását, szétosztását, értékesítését, tárolását és hirdetését tiltó rendeletet, ami kiterjed a hasonló termékek előállítására is.

Indiában most nem gyártanak e-cigarettákat, hanem azokat importálják vagy összeszerelik az országban.

Az új szabályozás értelmében azok, akik először szegik meg a tilalmat, 1 év börtönbüntetést és 100 ezer rúpia (423 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak, míg a visszaesőket akár 3 év börtönre vagy 500 ezer rúpia megfizetésére kötelezhetik.

Indiában egyelőre nem készültek tanulmányok az e-cigaretta használatának egészségre gyakorolt hatásairól, de az Egyesült Államokban végzett vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a fiatalokra nézve komoly kockázatot jelenthet.

A rendelet megszületését az Indiai Orvostudományi Kutatási Tanács és több más, hasonló szervezet is támogatta, valamint a gazdálkodók is az e-cigaretták betiltását szorgalmazták, mondván: azok negatív hatással vannak a dohánytermelésre.

A kormány rendeletét hat hónapon belül kell jóváhagynia az indiai parlamentnek. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.