Megkívánta a pap a kegytárgyakat és a festményeket, el is lopta őket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen százezer eurót, vagyis nagyjából 33 millió forintot érnek azok a műkincsek, amiket egy máltai pap lovasított meg a saját templomából. Deo Debono, a vallettai Szent Ágost-templom plébánosa beismerő vallomást tett, és várhatóan hétfőn emelnek vádat ellene. 

A Times of Malta szerint a pap az év eleje óta kegytárgyakat, fesményeket és metszeteket csent ki a templomból, majd eladta őket. Az után vették őrizetbe, hogy egy vallettai régiségboltban megtalálták a templomából származó tömjénégetőt. 

A beszámolók szerint egy levéltáros lett figyelmes arra, hogy a templom falán függő festmények hamisítványok. A lelkészt felfüggesztették, a vizsgálat lezárultáig nem gyakorolhatja hivatását. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.