Megkívánta a pap a kegytárgyakat és a festményeket, el is lopta őket

bűnügy
2019 szeptember 19., 09:59
comments 46

Összesen százezer eurót, vagyis nagyjából 33 millió forintot érnek azok a műkincsek, amiket egy máltai pap lovasított meg a saját templomából. Deo Debono, a vallettai Szent Ágost-templom plébánosa beismerő vallomást tett, és várhatóan hétfőn emelnek vádat ellene.

A Times of Malta szerint a pap az év eleje óta kegytárgyakat, fesményeket és metszeteket csent ki a templomból, majd eladta őket. Az után vették őrizetbe, hogy egy vallettai régiségboltban megtalálták a templomából származó tömjénégetőt.

A beszámolók szerint egy levéltáros lett figyelmes arra, hogy a templom falán függő festmények hamisítványok. A lelkészt felfüggesztették, a vizsgálat lezárultáig nem gyakorolhatja hivatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt