Üzleti titok, hogy miért és mennyiért vett az MVM egy veszteséges vízerőművet Erdélyben

2019 szeptember 19., csütörtök 14:12
119

A Magyar Hang ír arról, hogy Fónagy János államtitkár írásbeli kérdésre adott válaszában árulta el, nem tartozik a nyilvánosságra, miért és mennyiért vásárolt veszteséges vízerőművet Erdélyben az állami tulajdonú MVM romániai leányvállalata.

A lap augusztus véégn írt arról, magyar közpénzből vett veszteséges vízerőművet a Csíki Sör tulajdonosától az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. romániai leányvállalata. Mint írták, a felvásárolt társaság utolsó nyilvános mérlege 2017-es, eszerint 295 ezer euró üzleti forgalommal rendelkezett, az évet 300 ezer eurós mínuszban zárta és 1,9 millió euró adóssága volt.

Akkor Bencsik János jobbikos képviselő kérdéssel fordult a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez, Bártfai-Mager Andreához, hogy miért kellett megvenni a veszteséges, és megépítése során környezeti károkat is okozó vízerőművet.

Most érkezett meg a válasz Fónagy János államtitkártól, és mint írta, „a vételárszámítás alapját képező vállalatértékelés az MVM tulajdonát, egyúttal üzleti titok tárgyát képező dokumentum, így nyilvánosságra hozatalára nincsen mód.” Az sem derült ki, hogy az MVM mennyit fizetett az erőműért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt