Üzleti titok, hogy miért és mennyiért vett az MVM egy veszteséges vízerőművet Erdélyben

A Magyar Hang ír arról, hogy Fónagy János államtitkár írásbeli kérdésre adott válaszában árulta el, nem tartozik a nyilvánosságra, miért és mennyiért vásárolt veszteséges vízerőművet Erdélyben az állami tulajdonú MVM romániai leányvállalata. 

A lap augusztus véégn írt arról, magyar közpénzből vett veszteséges vízerőművet a Csíki Sör tulajdonosától az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. romániai leányvállalata. Mint írták, a felvásárolt társaság utolsó nyilvános mérlege 2017-es, eszerint 295 ezer euró üzleti forgalommal rendelkezett, az évet 300 ezer eurós mínuszban zárta és 1,9 millió euró adóssága volt. 

Akkor Bencsik János jobbikos képviselő kérdéssel fordult a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez, Bártfai-Mager Andreához, hogy miért kellett megvenni a veszteséges, és megépítése során környezeti károkat is okozó vízerőművet. 

Most érkezett meg a válasz Fónagy János államtitkártól, és mint írta, „a vételárszámítás alapját képező vállalatértékelés az MVM tulajdonát, egyúttal üzleti titok tárgyát képező dokumentum, így nyilvánosságra hozatalára nincsen mód.”  Az sem derült ki, hogy az MVM mennyit fizetett az erőműért. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.