Áder: Magyarország felelőssége kisebb a bolygóért

POLITIKA
2019 szeptember 20., 06:58
comments 459

"Mindig azt mondom, hogy nézzük meg, hogy mi a mi felelősségünk! A mértékét, történetiségét és az arányait nézzük meg: Magyarország a világ kibocsátásának 0,137 részét teszi ki!," jelentette ki a köztársasági elnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcsra készülő Áder János hozzátette:

"az Európai Uniónak is csak az egy százalékát. (..) Tehát mikor arról beszélünk, hogy Magyarországon különböző intézkedéseket kell tenni a klímavédelem érdekében, akkor helyesen tesszük, hogy erről beszélünk, de jó, hogy ha látjuk (...), hogy a mi felelősségünk sokkal kisebb a bolygóért."

A köztársasági elnök szerint ezért sem indokolt az LMP klímavészhelyzetről szóló javaslata. Miután különböző országok kibocsátását hasonlította Magyarországéhoz, Áder megismételte:

"mikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, (..) ne tévesszünk mértéket."

link Forrás

A beszélgetést Nagy Katalin riporterrel azzal a tűpontos kérdéssel zárta, hogy

"mi a véleménye arról, eredményes lehet-e az a hisztéria, amit nagyon sokan keltenek a világban és Nyugat-Európában is azt mondva, hogy most már úgyis vége a világnak, nem érdemes élni, nem érdemes tanulni, nem érdemes gyereket szülni? És nem arról beszélgetnek, hogy milyen megoldás létezik?"

"Nem nagyon értek ezzel együtt. És azzal végképp nem, hogy keressünk egy másik bolygót, mert ilyen ötletek is felmerültek, hogy költözzünk el egy másik bolygóra. Szerintem ez a bolygó tökéletes. Ez éppen jó nekünk. A Jóisten ezt jól megteremtette. (..)  Inkább őrizzük meg ezt olyannak, amilyennek megismertük,"

válaszolta Áder. Szerinte minden adott, hogy itt "mi emberek és a többi élőlény is jól érezze magát,

nem kéne a következő néhány tíz évben ezt tönkretenni."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.