Elszabadult egy háziállatként tartott fekete párduc egy észak-franciaországi városban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Lille-hez közeli Armentieres-ben a riadt járókelők hívták szerdán a tűzoltókat és az állatorvost, miután egy riadt fekete párducot láttak mászkálni a tetőkön. Az állatot azután kábították el, hogy beugrott egy házba.

Fotó: HO/AFP

Mivel a párducok nem őshonosak Franciaországban, ezért a hatóságok arra gyanakszanak, hogy illegális háziállatként tarthatták az állatot. 

Fotó: CRISTINA DEVULDER/AFP

A hat hónapos párduc végül állatvédőkhöz került. A gazdáját még keresik, ellene ugyanis eljárást indítottak. (APNews/Euronews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!