Zeuszként tért vissza a gazdájához a fogságban tartott Igor

ÁLLAT
2019 szeptember 20., 06:55

A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves szolnoki férfi ellen, aki még 2016 decemberében lopott el egy nagyértékű kutyát Gyomaendrődről.

A férfi 2016 decemberében rokonlátogatóban járt Gyomaendrődön, amikor megpillantott az utcán egy fekete színű, vágott fülű, törzskönyvezett, mikrochippel ellátott cane corso fajtájú kan kutyát, Igort. A 7 hónapos kutya nem sokkal korábban  szökött ki az utcára, és piaci értéke 300 ezer forint volt.

Igor
photo_camera Igor Fotó: Ügyészség.hu

A férfi beültette a szelíd kutyát a kocsijába, majd Szolnokra vitte, ahol az albérletében hónapokig házőrzőként tartotta. Ez idő alatt a kutyát nem vitte állatorvoshoz, arról sem győződött meg, hogy van-e benne chip, és nem is állt szándékában a kutya gazdájának felkutatása.De időközben ki kellett költöznie az albérletből, ezért a kutyát az interneten meghirdette, és 2017 tavaszán el is adta oltási könyv és egyéb dokumentumok nélkül egy nemespátrói nőnek 100 ezer forintér. 

A nő Zeusznak nevezte el, és később tenyésztésbe fogta, majd a kiskutyákat az egyik internetes apróhirdetési portálon kínálta eladásra többek között az apakutya fényképével. Igor eredeti tulajdonosa 2018 augusztusában látta meg az oldalon a kutyája fényképét, és azonnal felismerte az elveszett kutyáját, ezért feljelentést tett a rendőrségen. 

photo_camera Fotó: Ügyészség.hu

A nyomozás során a mikorchip segítségével azonosították Igort, igaz, és le is foglalták, majd 2019. február 21-én visszaadták az eredeti gazdájának. A kutyába időközben ismeretlen okból egy másik mikrochipet is beültettek, így jelenleg két mikrochippel rendelkezik.

A Szarvasi Járási Ügyészség a szolnoki férfi ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik. (Ügyészség)