Puzsér a köztévében: Berki Krisztiánt Rogán indította

"Gulyás Gergely megfenyegette a magyarországi lakosokat, azzal, hogy a Fidesz jelöltjei mellé tegyék az ikszet, ha szeretnék, hogy fejlődjön a településük," jelentette ki Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt az M1 péntek reggeli műsorában. Puzsér szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai 

"nem más, mint a magyar társadalom jobbágy-sorba züllesztése. Színtiszta feudalizmus."

Szerinte az a narratíva, hogy a rendszer a korrupcióra épül, egy hibás narratíva, 

"korrupció az 2010 előtt volt, ami itt zajlik, az színtiszta feudalizmus."

"Ami most zajlik, az nem lopás, ezek Orbán Viktor hűbéradományai," mondta. Puzsér szerint Magyarország minden problémája ebből fakad, hogy a feudalizmus újra és újra rendszert tud szervezni, hogy gátolja a polgárosodást.

"Tarlós István nem a gazdája, hanem a gondnoka Budapestnek,"

jelentette ki Puzsér. Szerinte ennél egy főpolgármesternek szélesebb perspektívája, víziója, erősebb identitása kellene, hogy legyen. Arra a kérdésre, hogy miért ment neki Berki Krisztiánnak, úgy válaszolt, hogy

"Berki Krisztiánt azért indította el Rogán Antalt, hogy vele rombolja a demoktratikus diskurzust. (...) A saját intézményeit sem tiszteli a Nemzeti Együttműködés Rendszere, még ezt a választást sem."

Kiírnak egy választást, elindítják rajta az izomcelebet, 

"majd szétplakátolják a várost, hogy Budapest nem cirkusz. Akkor talán nem kéne cirkuszt csinálni belőle."

Berki Krisztián ügyvédjével jelent meg a közmédia reggeli műsorában, ahol programjáról nem, Karácsony Gergőről viszont beszélt. Majd közölte, hogy már nem egy, hanem két százalékra mérik a közvélemény-kutatók. Megígérte, hogy október tizenharmadikán bemutatja csapatát. Arra, hogy Puzsér szóvátette, hogy milyen gyorsan összegyűjtötte az ötezer ajánlást, Berki Krisztián úgy reagált, hogy

száz segítő egyszerre hat helyszínen dolgozott, tizenhat napon keresztül. 

Az M1 pénteki reggeli műsorába hívták Karácsony Gergelyt is, de nem élt a lehetőséggel, mondta Fábián Barna riporter. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.