26 ezer gyerek nem járhat iskolába mostantól New Yorkban, mert nem oltották be őket a szüleik

Tbg
Egészségügy
2019 szeptember 21., 17:40
comments 602

Még nyáron fogadták el New York államban azt a törvénymódosítást, amely megszüntette azt a kiskaput a kötelező védőoltások beadásakor, amellyel vallási indokokra hivatkozva lehetett elkerülni a vakcinák beadását.

Történt mindez azután, hogy a városban nyáron brutális kanyarójárvány tört ki.

Az Egyesült Államokban - szemben Európával - sokkal kisebb társadalmi elfogadottsága a kötelező védőoltásoknak, az oltásellenes mozgalmakat pedig a konzervatív politikai oldal is előszeretettel ápolja.

Így miután letelt az őszi iskolakezdéstől számított 14 nap türelmi idő, azokat a gyerekeket, akiket a szüleik nem oltották be, egyszerűen nem engedik be az iskolába, összesen 26.217 gyerekről van szó.

A védőoltások jelentik a leghatásosabb ellenszert a súlyos gyermekkori megbetegedések ellen, a tudományos élet pedig kristálytiszta állásponton van azt illetően, hogy a vakcinák biztonságosak és hatékonyak” - közölte pénteken a New York állami egészségügyi minisztérium.

link Forrás

A BuzzFeed hosszú posztban tette közzé az oltásellenes szülők által posztolt közösségi média tartalmakat: egyesek a feketék múlt századi szegregációját emlegetik fel példaként, mások a vallásszabadság megsértését látják az intézkedésben, miközben azt hangoztatják a gyerekeik 100 százalékban egészségesek. Visszatérő - de nem alátámasztott érv -, hogy a védőoltások autizmust okoznak.

Többen azt írták, magántanulói hálózatot szerveznek, hogy a jövőben az iskolán kívül tudják oktatni gyerekeiket. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.