Kifütyülték az orvosok a mellébeszélő államtitkárokat

Tbg
Egészségügy
2019 szeptember 21., 16:25
comments 611

Kifütyülték Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt a magyar orvosok a Magyar Orvosi Kamara gyűlésén, amelyen ezren vettek részt. A helyettes államtitkár végül a moderátor segítségével tudta befejezni a mondandóját, miközben az orvosok piros lapokat lengettek. Minderről az RTL KLub híradója számolt be.

A helyzet súlyosságát csak fokozta, hogy Horváth Ildikó egészségügyi helyettes államtitkár sírással küszködve kezdte szintén az orvosok és rezidensek bérrendezéséről szóló beszédét.

Pedig az orvosi kamara elnöke, Éger István előtte éppen arról beszélt, hogy azért követelik a kormánytól saját, tavaszi ígéretének a betartását, azaz az orvosok és a rezindesek bérének rendezését, hogy megszabaduljon a szakma a hálapénzek átláthatatlan, morálisan elfogadhatatlan rendszerétől. „A tehetetlenség, a kihasználtság, a hivatástudatunkkal való parttalan visszaélés segélykiáltása ez” - fogalmazott.

A gyakorlati átlagbér emlegetése azért szomorú mutatvány Horváth részéről, mert az is komoly feszültségeket okoz az orvostársadalmon belül, hogy egyes orvosok rengeteg hálapénzt tesznek zsebre, míg mások semmit.

Horváth végül igyekezett az egészségügyi fejlesztésekről, kórházépítésekről beszélni, de a hallgatóságot annyira nem érdekelte a kérdés, hogy az államtitkárok végül utólag, írásos közleményben tudatták a kormányzati propagandát az orvosokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.