A józsefvárosi polgármester közeli munkatársa szerint ha nem vagy roma, csicska leszel

POLITIKA
2019 szeptember 23., 08:56
comments 471

Botránnyal tetőzött botrányt a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltjének egy közeli munkatársa. Nagy Orsolya, Sára Botond fideszes polgármester kabinetjének ügyintézője vasárnap, miután a helyi kerületőrség még a jelölt beszéde előtt lekapcsolta Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampányeseményén az áramot, azzal a megjegyzéssel osztotta be Pikó az eseményről közzétett élő közvetítésének linkjét, hogy "[a]zt hiszem, ez világos beszéd! Ha Pikó nyer, a romak [sic!] újra terror alatt fogják tartani a nem romákat. Menőség lesz romának lenni, ha nem vagy roma, csak egy csicska leszel. Végünk, baszki!" Nagy szerint Pikó beszéde félelmetes volt, győzelme esetén ő biztosan elköltözik a kerületből, és inkább máshol neveli fel a gyerekeit, írja az Index, amely kérdéseivel megkereste Nagyot, aki eddig nem válaszolt nekik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.