Büntetőügyben vádlott Berki Krisztián ügyvédje

bűnügy
2019 szeptember 23., 17:40
comments 128

Szilágyi Roland, Berki Krisztián ügyvédje az M1 reggeli műsorába ment be a fideszes média kedvenc főpolgármester-jelöltjével egy interjúra.

link Forrás

Az Index azt írja, Szilágyi jogászként lépdelt felfelé a NAV-ban, ahol igazgatói címig jutott. 2011. január 1-től szeptemberig az adóhatóság kiemelt ügyekkel foglalkozó szervezeti egységének, a Központi Nyomozó Főosztálynak vezetője, aztán 2012 júliusában kilépett, és a magánszférába ment ügyvédnek.

A Blikk 2014-ben azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg Szilágyit és egy pénzügyőr társát. Az ügyészség szerint a pénzügyőr Szilágyi kérésére 2013-ban és 2014-ben 8 különböző, a NAV-nál indult bűnügyben kért le jogosulatlanul adatokat a hatósági információs rendszerből, és azokat az ügyvédnek kiadta. Szilágyi előzetesbe is került.

photo_camera Szilágyi Roland és Berki Krisztián a köztévében Forrás: M1/Youtube

Az Index megkérdezte az ügyészséget és a bíróságot, hogy áll Szilágyi ügye, és kiderült: a Budapesti Nyomozó Ügyészség 4 személlyel szemben emelt vádat hivatali vesztegetés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények miatt. Dr. Sz. R. II. rendű vádlott 2014. április 19-től előzetesben, 2014. december 17-től 2015. március 19-ig házi őrizetben volt, most szabadlábon védekezik. A büntetőügy első fokon zajlik, a következő tárgyalási napok 2019. október 9-én (négy nappal az önkormányzati választás előtt) és november 15-én lesznek. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.