Büntetőügyben vádlott Berki Krisztián ügyvédje

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szilágyi Roland, Berki Krisztián ügyvédje az M1 reggeli műsorába ment be a fideszes média kedvenc főpolgármester-jelöltjével egy interjúra.

Az Index azt írja, Szilágyi jogászként lépdelt felfelé a NAV-ban, ahol igazgatói címig jutott. 2011. január 1-től szeptemberig az adóhatóság kiemelt ügyekkel foglalkozó szervezeti egységének, a Központi Nyomozó Főosztálynak vezetője, aztán 2012 júliusában kilépett, és a magánszférába ment ügyvédnek.

A Blikk 2014-ben azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg Szilágyit és egy pénzügyőr társát. Az ügyészség szerint a pénzügyőr Szilágyi kérésére 2013-ban és 2014-ben 8 különböző, a NAV-nál indult bűnügyben kért le jogosulatlanul adatokat a hatósági információs rendszerből, és azokat az ügyvédnek kiadta. Szilágyi előzetesbe is került.

Szilágyi Roland és Berki Krisztián a köztévébenForrás: M1/Youtube

Az Index megkérdezte az ügyészséget és a bíróságot, hogy áll Szilágyi ügye, és kiderült: a Budapesti Nyomozó Ügyészség 4 személlyel szemben emelt vádat hivatali vesztegetés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények miatt. Dr. Sz. R. II. rendű vádlott 2014. április 19-től előzetesben, 2014. december 17-től 2015. március 19-ig házi őrizetben volt, most szabadlábon védekezik. A büntetőügy első fokon zajlik, a következő tárgyalási napok 2019. október 9-én (négy nappal az önkormányzati választás előtt) és november 15-én lesznek. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.