Kicsit késik az indián nyár

időjárás
2019 szeptember 23., 03:56
comments 86

Uh, milyen szerencsém van, hogy ma reggel nem a Nyírségben ébredtem, ahol jó, ha éppen egy fok van! Bár hajnalban végül a racionálisan még elfogadható legtöbb réteg magamra pakolása mellett döntöttem (jól!), Budapesten a Nyírséghez képest balzsamos 14 fok van.

Eddig tartott a jó hír fővárosunk időjárásával kapcsolatban. A rossz az, hogy napközben sem lesz ennél számottevően melegebb, a hőmérséklet 19 fokon fog tetőzni az előrejelzés szerint.

És ezzel még a melegebb részek közé tartozik majd Közép-Magyarország, ennél jobb időt csak Baranyában ígérnek, ahol elég időre kisüthet a nap ahhoz, hogy zivatarok is kialakuljanak a 20 fokos hőségben, ami ott lesz.

Esővel számoljanak, délelőtt jellemzően csak az ország nyugati vége marad száraz, hogy aztán délután ott is ázzanak.

A továbbiakban már rövid távon jobb lesz, kedden már akár 25 fokig is felmelegedhet, és a hét hátralevő részében olykor még a nap is kisüthet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.