Még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlja az almatermés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Még a legpesszimistább jóslatokat is 15-20 százalékkal alulmúlhatja, a négyzázezer tonnát se fogja elérni az idei almatermés, derült ki a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elemzéséből. Apáti Ferenc, a szervezet alelnöke ezt a tavaszi fagyok és a júliusi csapadékhiány mellett az átlagosnál nagyobb szüret előtti gyümölcshullással indokolta.

Tavaly amúgy 900 ezer tonna alma termett az országban, vagyis tényleg drámai a visszaesés.

A gyenge termés ellenére a felvásárlói árak is alacsonyak, a nyári almák iránt kifejezetten visszafogott volt a kereslet. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.