Zsíroskenyeret kent az éhes betörőnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Felriasztotta a besurranó tolvaj 2019 februárjában a farkaslyuki családi házban lakó 77 éves beteg asszonyt. Amikor a nő kérdőre vonta a betörőt, hogy mégis mit keres a lakásában, a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította, hogy készítsen neki ennivalót.

Az idős asszony félelmében nem mert ellenszegülni. Kent egy zsíroskenyeret a betörőnek, aki eközben átkutatta a lakást, és magához vett egy női karórát, egy műbőr pénztárcát és tízezer forintot. Áldozata közben becsomagolta az ételt, amit azzal adott át, hogy "akkor egye meg".

A vádlott ezután távozott, de még felszólította a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A zsíros kenyeret a rendőrség közleménye szerint ezután egy kóbor kutyával etette meg.

Az idős asszony nagyon megijedt, és tényleg nem szólt a rendőröknek, csak a fiát értesítette.

A vádlott aztán februárban még több családi házba betört Farkaslyukban és Ózdon, mielőtt lebukott volna. Az ügyészség börtönbüntetést, valamint vagyonelkobzást indítványozott a letartóztatásban levő vádlottal szemben. (Via Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.