Arcba poroltózta az utcán cigiző férfit az agresszív vegán étteremtulajdonos

Videóra vették, ahogy egy agresszív vegán étteremtulajdonos egy cigarettázó férfi arcába lő poroltóval, mert az nem hajlandó elnyomni a cigijét. Az eset az Egyesült Államokban, Salt Lake Cityben történt. 

Az áldozat, Jon Bird egy nagyobb kulturális eseményen önkénteskedett egy rendezvényközpontban és közben többször is kiugrott az utcára az épület elé egy-egy cigarettára.

Az első alkalommal odament hozzá egy közeli étterem tulajdonosa azzal, hogy ne cigarettázzanak azon a helyen. (Egy helyi tévécsatorna felvételei azt mutatják, hogy ez egy sokak által használt dohányzóhely.)

Bird ezután állítása szerint külön megkérdezte az épület biztonsági őrétől, hogy rá szabad-e ott gyújtani. A pozitív válasz után ismét kimentek egy körre, a fickó ezúttal már poroltóval a kezében ment oda hozzá. Bird és a vele dohányzó ismerőse hiába mondták neki, hogy betartják a helyi törvényt, ami szerint az üzletek bejáratától vagy ventilátorral felszerelt ajtóktól vagy ablakoktól legalább 25 lábnyira, azaz jó hét és fél méterre szabad rágyújtani az utcán, a vegán étteremtulajt ez nem hatotta meg és szemrebbenés nélkül arcba poroltózta a dohányost, közvetlen közelről. 

Bird és a videót készítő barátnője, aki megkérdezi, hogy tényleg arcon fogja-e lőni, orvoshoz mentek az eset után, a férfi pedig azóta is légszomjra és fejfájásra panaszkodik a belélegzett vegyi anyagok miatt.

Az agresszor, Alex Jamison a videón lazán az áldozata arcába vágja, hogy nyugodtan hívjon csak rendőrt. Ehhez képest egyrészt lelépett a helyszínről, másrészt, miután tényleg kihívták a rendőröket, akik eljárást indítottak az ügyben, hirtelen hosszú bocsánatkérést tett közzé. Ennek a csúcsa az a mondat, hogy

"A vállalkozásunk elkötelezett az állati jogokért vívott harcban, amibe a többi embernek is bele kell tartoznia. Sajnálom."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.