Szobrot állítottak Dunavarsányban egy otthonkát viselő törpe nőstény előembernek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy köztéri szobor akkor jó, ha hatással van a nézőire és valamiféle párbeszédet provokál. Vagyis Dunavarsányban, a hogy-hogy nem, épp a választások előtt átadott Petőfi Szabadidőparkban álló libás szobor mindenképpen jó. 

Eleve rokonszenves benne, hogy nem pöffeszkedő posztamensen áll, hanem a fűben, a tömegformálással sincs baj, sőt valójában semmivel, a műalkotás mégis eléggé ijesztő. A szoborhoz közeledő befogadó ugyanis már elönyvelné, hogy egy valami okból posztkádárista otthonkát viselő libapásztorlánykát lát, amikor észreveszi, hogy úristen, ez nem is egy kislány, hanem inkább egy néni.

Hogy még jobban belezoomolva rádöbbenjen, hogy nem is néni, hanem egy bohócnak maszkírozott, virsliszájú nőstény australopithecus.

Ez a szobor tehát nemcsak gyönyörködtet, de meg is tanít valamire. Nevezetesen arra, hogy minden szobornak érdemes belenézni az arcába.

A műalkotással a dunavarsányi önkormányzat a Gemmingen nevű német településsel ápolt testvérvárosi kapcsolatnak akart emléket állítani egy mellette elhelyezett felirat szerint. Ha arra járunk, ezek után biztosan benézünk Gemmingenbe.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.