Úgy locsolják a budapesti utakat, mintha kánikula lenne

Budapest
2019 szeptember 24., 05:42
comments 163

Az utóbbi időben többeknek feltűnt, hogy Budapesten nagyon szorgalmasan dolgoznak a locsolóautók, ami elég furcsa, mióta vége a jó időnek.

„Egész nyáron, amikor 30 fok fölötti hőmérsékletek voltak, meg tűző nap, meg hőségriadók, akkor senkinek eszébe nem jutott aszfaltot hűteni. Ezzel szemben az utóbbi pár hétben eszement útlocsolásba kezdtek. Személy szerint a Múzeum körút - Lónyai utca vonalon járok munkába és haza. Kis túlzással reggeltől estig áll a víz az aszfalton” - idézi az Index egy olvasóját.

A lap megkereste a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t az ügyben, ahonnan azt írták, „a nyár folyamán a saját tapasztalataik, a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetések, valamint egyéb észrevételek alapján átalakították a takarítási rendszerüket, és mind a gépi, mind a kézi úttisztítás területén módosítottak a korábbi gyakorlaton. Az elmúlt hetekben több kerületben koncentrált takarítás volt, például a Terézvárosban”.

Az FKF tavaly az útra lehullott falevelekkel indokolta az őszi nagytakarítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.