14 millió forintot rejtő tornazsákot felejtett a buszon

PÉNZ
2019 szeptember 26., 07:42

Ott felejtett a KNYKK, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ egyik székesfehérvári járatán valaki egy „hétköznapinak tűnő” tornazsákot. Ilyesmi előfordul. 

Megtalálta egy másik utas, és becsületes mód leadta azt az autóbusz vezetőjének - még ebben sincs talán semmi rendkívüli. Az autóbusz vezetője, ahogy ilyen esetekben szokás, elhelyezte a táskát a Jancsár úti autóbuszállomás munkatársainál. 

Nem sokkal később jelentkezett a táska tulajdonosa, és a forgalmi szolgálattevőnél kereste a tatyót. El is mondta, hogy pontosan milyen zsákot keres, de a KNYKK munkatársai csak akkor voltak hajlandóak azt visszaadni, ha tartalma alapján is beazonosította. 

Akkor derült ki, hogy a táskában 14 millió forint volt, mivel a tulajdonosa épp egy ingatlanügyletet bonyolított le, mielőtt a buszon felejtette azt.

Az nem derül ki a cikkből, hogy előtte bárki belenézett volna a táskába, de a lényeg, hogy a pénz visszakerült jogos tulajdonosához. (feol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.