Bámulatosan vezeti le a XVI. kerület független polgármesterjelöltje, hogy miért nem szabad leváltani a fideszeseket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 25 éves Schaffer Viktor a XVI. kerület legfiatalabb közterület-felügyelője, szabadidejében pedig az önkormányzattal együttműködve dolgozik a környezete szebbé, élhetőbbé tételéért. Alapított is tavaly egy Civil16 nevű szervezetet, és hogy még hatékonyabban szolgálhassa a kerület lakosságát, független jelöltként az utolsó pillanatban elindult a tavalyi időközi választáson is, amelyet Horváth János, a 2. számú egyéni választókerület képviselője halála miatt kellett kiírni. A 2018. november 11-én tartott választáson végül a Fidesz-KDNP jelöltje, a zsidó világhatalmat előszeretettel emlegető Horváth Ádám lett a befutó, a második helyen a szavazatok 36 százalékával a momentumos Kóczán Károly végzett, Schaffernek pedig be kellett érnie szerény 6,6 százalékkal. Az eredmény azonban láthatóan nem szegte kedvét, idén ugyanis újra ringbe száll: az önkormányzati választásokon képviselőjelöltként és polgármesterjelöltként is indul.

„A függetlenség hívei vagyunk, szerintünk önkormányzati szinten semmi
keresnivalója nincs a pártpolitikának. Az a csata már lezajlott” - ez a Civil16 Egyesület szórólapján olvasható, melyen bemutatják a szervezet jelöltjeit és céljait.

„A képviselőtestületi többség azért szavaz le minden ellenzéki felvetést,mert van a Párt, és annak utasítása szerint, ők saját véleménytől függetlenül, kötelezően ugyanarra kell szavazzanak. Ha nem lenne párt, aminek az utasítását követni kellene, akkor arra szavaznának, amit valóban jónak gondolnak” - írja Schaffer Viktor. No de nem sokkal később azért egyértelművé teszi, hogy építeni jött, nem rombolni.

„Letagadhatatlan, hogy a jelenlegi fideszes többségű vezetés alatt folyamatosan és szépen fejlődik a kerület”. 

Schaffer okfejtése szerint ennek az az oka, hogy többségben vannak, így ha felvetődik egy jó ötlet, azt meg is szavazzák. „Ezt a többséget nem sok esély van leváltani, de ez nem is lehet egy fő célja senkinek sem, hisz ez nem erről szól” - írja.

„Gondoljunk csak bele, mi lenne akkor; ha az ellenzéki összefogás leváltaná polgármester mindenben egyetértő csapatát, és helyettük egymással teljesen ellentétes elvekkel rendelkező emberek vennék át a helyüket. 

Egy választásra lehet, hogy össze tudnak fogni (ezt is csak elméletben, papíron, egymás háta mögött utálkozva), de hogyan nézne ki a következő 5 év? Semmiben nem tudnának megegyezni, a fejlődésben 5 évre biztosan megállna a kerület, de lehet hogy hanyatlásnak is indulna. Szerintünk ami a lényeges, azaz hogy olyan ellenzék olyan kompenzációs képviselők üljenek a képviselő-testületben a Fidesszel szemben, akik képesek együttműködni, céljuk a kertváros további fejlődése, ugyanakkor ha kell, kultúráltan érvényre tudják juttatni ellenvéleményüket” - jut el végül a legfontosabb végkövetkeztetésig a közterület-felügyelő. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.