Édesanyja révén bővült a Láng Zsolt polgármester háza körüli telek

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere beszédet mond a felújított Macis játszótér átadóünnepségén a II. kerületi Görgényi út végén 2019. augusztus 6-ánFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Csütörtök reggel a 24.hu számolt be arról, hogy családi összefogás eredményeként tovább gyarapodott Láng Zsolt II. kerületi polgármester rózsadombi telke az Apostol utcában.

Láng háza a volt SZOT-szálló helyén épülő luxustársasáház oldalában áll, illetve növekszik. A polgármester családja ugyanis édesanyja révén vásárolt és csatolt hozzá a már meglévő telekhez egy újabb földterületet az egykori szállóhoz tartozó telekből. 

Lángnak két társasházi ingatlana van az általa vezetett kerületben. Ezek közül az egyik a 2013-ban épített Apostol utcai ház, amelynek építési költségei a lap szerint alaposan meghaladhatták a politikus bevételeit - ehhez képest Láng bevallott, 40-50 milliós megtakarításai ahhoz képest még növekedtek is. 

A polgármester szerint hozzátartozói segítették az építkezés költségeinek összekuporgatását. 

Korábban a Blikk írt arról, hogy a 708 négyzetméteres házhelyhez hozzácsatoltak egy 189 négyzetméteres földterületet, amit Láng Zsolt édesanyja, Láng Péterné vásárolt meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) 47 ezer forintos négyzetméteráron. Pedig Láng Péternének nincs a környéken bejelentett lakcíme. 

A 24.hu azt írja, ezt a területet azóta hozzácsapták Láng Zsolt telkéhez, feltöltötték, egy szintbe hozták a kert több részével, és füvesített udvart alakítottak ki rajta. 

Tavaly aztán újabb darabkával bővült a Láng-telek, mivel a cikk szerint a ház túl közel állt a telekhatárhoz. Akkor is Láng Péterné fizetett a 316 négyzetméteres földdarabért, de ezúttal nem az MNV-nek, hanem a SZOT-szálló helyén 2016 óta 96 lakásos társasházat építő Wáberer György ingatlan-milliárdosnak. 

Láng a 24.hu kérdésére azt írta, hogy nincs itt semmi látnivaló. Nem titkolt soha semmit, sima adásvétel történt a piacon nem közszereplő magánszemélyek között:

„Hogy az a szomszédos egykori SZOT szálló egy használhatatlan telekdarabjából származik? Sem én, sem családom nem sértettünk jogszabályt. De még jó erkölcsöt sem. Nem tettünk kárt sem közvagyonban sem más vagyonában, és semmi olyan nem történt, ami ne történhetne meg két átlagos magánszereplő között.” (24.hu)