Egy japán légitársaság ezentúl jelzi a foglalási rendszerben, hol fognak kisgyerekek ülni a járaton

A Japan Airlines új foglalási rendszere révén a jegyvásárlók láthatják, hogy egy járaton hova foglaltak már helyet kisgyerekes szülők. Ha valaki ugyanis két évnél fiatalabb gyerekkel utazik, akkor a jövőben egy gyerekfej jelzi majd a foglalási felületen. 

A légitársaság szerint a jelzéseknek hála az a többi utas előre tudhatja majd, hogy hol ülnek gyerekek. Ugyanakkor a rendszer persze nem 100 százalékos precizitással működik: előfordulhat például, hogy az utolsó pillanatban történnek helycserék, illetve gondot jelenthet az is, ha a járatra a jegyet egy harmadik félen keresztül értékesítették. 

A lépést többen értékelték a közösségi oldalakon, míg mások szerint az utasoknak egyszerűen türelmesnek kell lenniük az utazó és időnkét síró kisbabákkal szemben, és amúgy is, akit nagyon zavar az ilyesmi, hordjon magával zajszűrő fejhallgatót. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.