Egy japán légitársaság ezentúl jelzi a foglalási rendszerben, hol fognak kisgyerekek ülni a járaton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Japan Airlines új foglalási rendszere révén a jegyvásárlók láthatják, hogy egy járaton hova foglaltak már helyet kisgyerekes szülők. Ha valaki ugyanis két évnél fiatalabb gyerekkel utazik, akkor a jövőben egy gyerekfej jelzi majd a foglalási felületen. 

A légitársaság szerint a jelzéseknek hála az a többi utas előre tudhatja majd, hogy hol ülnek gyerekek. Ugyanakkor a rendszer persze nem 100 százalékos precizitással működik: előfordulhat például, hogy az utolsó pillanatban történnek helycserék, illetve gondot jelenthet az is, ha a járatra a jegyet egy harmadik félen keresztül értékesítették. 

A lépést többen értékelték a közösségi oldalakon, míg mások szerint az utasoknak egyszerűen türelmesnek kell lenniük az utazó és időnkét síró kisbabákkal szemben, és amúgy is, akit nagyon zavar az ilyesmi, hordjon magával zajszűrő fejhallgatót. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.