Nagyon laza, meseszép gólt tekert szabarúgásból Szoboszlai Dominik

futball
2019 szeptember 26., 05:08
comments 65
Szoboszlai Dominik első BL-gólját ünnepli a Genk ellen 2019. szeptember 17-én
photo_camera Szoboszlai Dominik itt épp első BL-gólját ünnepli a Genk ellen 2019. szeptember 17-én Fotó: Joe Kalmar/AFP

A magyar válogatott legértékesebb és legjobb játékosa, a még mindig csak 18 éves Szoboszlai Dominik vezérletével jutott tovább az Osztrák Kupában a végső győzelemre is esélyes Red Bull Salzburg csapata. 

A salzburgiak a nagy rivális Rapid Wien otthonában léptek pályára szerdán és győztek 2-1-re. Az első gólt a mérkőzés 50. percben Szoboszlai lőtte szabadrúgásból. Nem csak gyönyörű gól volt, de könnyed, és elegáns is. 

Szoboszlai lazán mellélépett a labdának, és szinte csak beemelte jobb belsővel a bal felső sarokba:

link Forrás

Akkora volt az öröm a találat után, hogy Szoboszlait egy csapattársa szó szerint ledöntötte a lábáról. 

A gól után néhány perccel a hazaiak egyenlítettek, de hosszabbításban végül a Salzburg jutott tovább. 

A magyar játékosnak, aki a Transfermarkt szerint 12 millió eurót ér a piacon, ez volt az első gólja a kupában, de a Bajnokok Ligájában már első meccsén betalált, az osztrák bajnokságban pedig 7 meccsen 1 gólja és 2 gólpassza van. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.