Sikeresen fellebbeztek a szlovákok, nem lesz zárt kapus a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtező

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy az UEFA elfogadta a szlovákok fellebbezését a szeptember 9-én a budapesti Groupama Arénában Magyarország ellen 2–1-re megnyert Eb-selejtezőn a vendégszurkolók által tanúsított rasszista, kirekesztő viselkedés miatt kiosztott büntetés ellen, és eltörölték a zárt kapus büntetést, helyette a szlovák szövetségnek pénzbírságot kell fizetnie. 

A szabálysértés tényét is egy enyhébb kategóriába sorolták le, provokatív politikai üzenetként tekintve a történteteket, míg korábban „rasszista, kirekesztő megnyilvánulás” kategóriaként kezelték azt. 

A budapesti selejtezőn történtek miatt a magyar szövetséget is megbüntette az UEFA: a rasszista, kirekesztő szurkolói megnyilvánulások miatt az MLSZ is zárt kapus mérkőzést és 67 125 euró pénzbírságot kapott. A magyarok így az utolsó EB-selejtezőn, Azerbajdzsán ellen kéne üres lelátók előtt játsszanak. A büntetés ellen az MLSZ is fellebbezett, erről egyelőre még nem született döntés. 

A szlovák szövetség szerint az UEFA azzal indokolta a fellebbezés elfogadását, és a büntetés jelentős mérsékelését, hogy a szövetségük még nem kapott korábban büntetést rasszista megnyilvánulások miatt. Ezzel a magyar fél egész biztos nem védekezhet, korábban is kellett már zárt kapus meccsen mérkőznie a magyar válogatottnak egyes szurkolók rasszista viselkedése miatt

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.