A rasszista szurkolók miatt zárt kapus lesz a válogatott első hazai meccse a Nemzetek Ligájában

A Nemzetek Ligájában az első hazai meccset zárt kapuk mögött játssza majd Georges Leekens szövetségi kapitány együttese.

Az UEFA a 2015. szeptemberi, Románia elleni Eb-selejtezőn tapasztaltak miatt büntette meg az MLSZ-t. Az UEFA ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt, rasszista magatartást tanúsított, és blokkolva voltak a menekülő utak.

Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az MLSZ fellebbezését elutasította az UEFA, így már akkor eldőlt, hogy a válogatottnak a következő UEFA-lebonyolítású hazai tétmérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania.

Viszont a fellebbezés lehetővé tette, hogy a magyar válogatott előbb 2015 októberében a feröeriek elleni Eb-selejtezőt, majd novemberben a norvégokkal szembeni, sorsdöntő pótselejtező hazai visszavágóját is nézők előtt játssza le. (MTI)