Mégis zárt kapus lesz a következő UEFA-s hazai meccs

futball
2015 november 27., 20:04
comments 78

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezését, így a válogatottnak egy hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a szeptemberi, románok elleni Eb-selejtezőn történt rendbontások miatt.

Az MLSZ azt írja, hogy ez a büntetés „a következő hazai rendezésű, UEFA-versenyrendszerben lebonyolításra kerülő” találkozóra vonatkozik. Az MTI kérdésére az MLSZ közölte: ez nem a világbajnoki selejtezősorozat első hazai meccsét, az október 7-ei Svájc elleni mérkőzést jelenti, mivel az a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartozik.

Az UEFA a szeptember 4-én rendezett Magyarország-Románia Eb-selejtező miatt büntette meg az MLSZ-t, amire a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbírságot is kiszabott.

A szeptember 17-én nyilvánosságra hozott első fokú döntés után kiderült, az UEFA biztonsági ellenőre három vétséget tüntetett fel a jelentésében:

  1. A szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt.
  2. Rasszista magatartás.
  3. A menekülőutak blokkolása.

Az MLSZ fellebbezett, és mivel a fellebbviteli testület csak most hozta meg a döntését, így a magyar válogatott előbb októberben a feröeriek elleni Eb-selejtezőt, majd novemberben a norvégok elleni pótselejtező hazai visszavágóját is nézők előtte játszhatta a Groupama Arénában.

Az MLSZ korábban szabályszerűnek, de kifejezetten aránytalannak, túlzónak, az MLSZ törekvéseit semmibe vevő, a sportszerűen drukkoló magyar szurkolóknak kimondottan rossz üzenetet küldő döntésnek tartotta az UEFA ítéletét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.