Túlbuzgó kollégák újrahasználható poharat fotosoppoltak a zöldpárti politikus kezébe

külföld
2019 szeptember 26., 3:54
comments 112

Elismerte a kanadai Zöld Párt, hogy manipulálták az elnökükről készült egyik fotót a honlapjukon, amin egy eldobhatónak tűnő, látszólag papírból készült, a párt logójával ellátott kávés pohárral a kezében pózolt. 

Nem elég hogy műanyagborítást fotosoppoltak a pohárra, még egy fém szívószálat is beleállítottak, hogy May igazi hardcore környezetvédőnek tűnjön. 

Az elnök maga egyébként ártatlan volt az esetben, amit a párt néhány túlbuzgó, és egyébként teljesen fogalmatlan stábtagnak köszönhet. Egyrészt amatőr hiba volt, mivel ugyanaz a kép, illetve annak eredetije korábban már több kanadai lapban is megjelent. 

Másrészt May saját elmondása szerint komposztálható anyagból készült poharat tartott a kezében, tehát a világon semmi takargatnivalója nem volt. 

Azt mondta, saját kulaccsal és evőeszközökkel utazik mindig, hogy sose kelljen eldobható dolgokat használnia. 

Kanadában a politika frontvonalában van a műanyagszennyezés kérdése, főleg azután, hogy a Trudeau-kormány júniusban úgy döntött, 2021-re betiltja az egyszer használatos műanyagok használatát. Az elnök aztán kellemetlen helyzetbe került, amikor nem sokkal később egy ülésen egy egész halom eldobható evőeszköz társaságában fotózták le. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt