Túlbuzgó kollégák újrahasználható poharat fotosoppoltak a zöldpárti politikus kezébe

külföld
2019 szeptember 26., 03:54

Elismerte a kanadai Zöld Párt, hogy manipulálták az elnökükről készült egyik fotót a honlapjukon, amin egy eldobhatónak tűnő, látszólag papírból készült, a párt logójával ellátott kávés pohárral a kezében pózolt. 

Nem elég hogy műanyagborítást fotosoppoltak a pohárra, még egy fém szívószálat is beleállítottak, hogy May igazi hardcore környezetvédőnek tűnjön. 

link Forrás

Az elnök maga egyébként ártatlan volt az esetben, amit a párt néhány túlbuzgó, és egyébként teljesen fogalmatlan stábtagnak köszönhet. Egyrészt amatőr hiba volt, mivel ugyanaz a kép, illetve annak eredetije korábban már több kanadai lapban is megjelent. 

Másrészt May saját elmondása szerint komposztálható anyagból készült poharat tartott a kezében, tehát a világon semmi takargatnivalója nem volt. 

Azt mondta, saját kulaccsal és evőeszközökkel utazik mindig, hogy sose kelljen eldobható dolgokat használnia. 

Kanadában a politika frontvonalában van a műanyagszennyezés kérdése, főleg azután, hogy a Trudeau-kormány júniusban úgy döntött, 2021-re betiltja az egyszer használatos műanyagok használatát. Az elnök aztán kellemetlen helyzetbe került, amikor nem sokkal később egy ülésen egy egész halom eldobható evőeszköz társaságában fotózták le. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.