Elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere

Szekó József 2019. augusztus 28-án a mohácsi Sokac Ház átadásán.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Elhunyt Szekó József, Mohács kormánypárti polgármestere, aki már két évtizede irányította a várost. A város honlapján megjelent közlemény szerint az önkormányzat saját halottjának tekinti a ma "tragikus körülmények között elhunyt" polgármestert, akinek a temetéséről később intézkednek.

A város képviselőtestülete ma tartotta volna utolsó testületi ülését az önkormányzati választás előtt, erre Szekó már nem érkezett meg.

A Választási Iroda nyilvántartása szerint Mohácson csak Szekó József és az MSZP jelöltje, Csorbai Ferenc küzdöttek volna a polgármesterségért, Szekó halálával így csak egy - ellenzéki - jelölt maradt. (Via Szabad Pécs)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.