Negatív rekordot döntött a forint árfolyama

gazdaság
2019 szeptember 27., 06:45
comments 267

Megdöntötte eddigi negatív rekordját a forint árfolyama, az Index beszámolója szerint nem sokkal délelőtt tíz előtt már 336,3 forintot kértek egy euróért.

Legutóbb kedden dőlt meg a negatív rekord, egészen ma délelőttig az akkor elért 336,1 forintos euróárfolyam volt a történelmi mélypont.

A dollár árfolyama is brutális, jelenleg egy dollárért 308,01 forintot kérnek.

A forint bő egy hónapja gyengélkedik, augusztus végén is sorban többször is történelmi mélypontra zuhant az árfolyam. Ennek részben külső okai vannak, mint a Brexit és az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatti általános bizalmatlanság, de a Portfolio szerint a Magyar Nemzeti Bank nyilatkozatai se segítették megállítani a forint esését. Az MNB a héten újra azt közölte, hogy tartani fogja a laza monetáris kondíciókat, vagyis nem próbálja kamatemeléssel megfékezni az árfolyamesést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt