Nézd már, véletlenül mennyire hasonlít a Fidesz érdi jelöltjeinek a plakátja a város épülését-szépülését reklámozó állami hirdetésekre!

2019 szeptember 27., péntek 5:16
79

Rendesen jut politikai tartalom a napokban Érd megyei jogú város hirdetőtáblaira. Az egy dolog, hogy éppen zajlik a választási kampány, de emellett a Modern Városok Program is pont ezt az időszakot szemelte ki arra, hogy közhírré tegye, milyen szépen épül Érd az állami támogatásnak hála.

Fotó: Modern Városok Program

Hogy, hogy nem, úgy alakult, hogy a pont a választási kampány idején zajló, ún. közérdekű tájékoztatási kampány arculata már-már megtévesztésig azonos a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület által támogatott helyi kormánypárti képviselőjelöltek kampányarculatával.

Fotó: T. Mészáros András / Facebook

Mindkét kampány a narancssárgának a Fidesz logójához legközelebbi árnyalatát választotta fő arculati elemnek. Mindkét kampány másik hangsúlyos arculati eleme a különböző méretű a narancssárga és a fehér árnyalataiban pompázó háromszögek.

Ha az ember nem figyel eléggé, még akár össze is keverheti a két kampányt!

Ez az ellenzéknek is szemet szúrt, akik ezért a helyi választási bizottsághoz fordultak kifogásukkal, amelyben azt inszinuálták, hogy a két kampány közti hasonlóság tán mégsem a puszta véletlen műve. Ezért kérték, hogy a bizottság tiltsa el a helyi Fideszt "a lopott arculattal való kampányolástól". (Via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt