Taroltak a magyar ultrafutók a Spartathlonon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Elképesztő versenyt futottak a magyar ultrások a legendás 246 kilométeres távon Athén és Spárta között az idei Spartathlonon, a nőknél és a férfiaknál is magyar győztest avattak. 

Fotó: Spartathlon Magyar Csapat

Az esztergomi Maráz Zsuzsa megvédte a címét. Sokáig a második helyen állt, de 227 kilométernél átvette a vezetést, és elsőként futott be. Az ideje 27:15:12. Olyan időt futott, hogy a teljes mezőnyben, tehát a férfiakat is beleszámítva, nyolcadik lett. 

A férfiaknál a 31 éves Bódis Tamás féltávnál vette át a vezetést, és növelte folyamatosan az előnyét. Végül 23 óra 28 perc 37 másodperces idővel nyert.

Bódisnak ez volt a második Spartathlonja, tavaly negyedik lett. Azon az idején másfél órát javított. Bódis nyert idén az Ultrabalatont is. 

Magyar férfi futó egyszer nyerte meg a versenyet, még 1991-ben Bogár János. 

Bódis mögött a második helyen is magyar ért be, Csécsei Zoltán 24:15:54-es idővel lett ezüstérmes, négy órát javítva a tavalyi idején. És az ötödik helyen is magyar végzett, Simonyi Balázs, 26:04:30-as idővel, egyéni csúccsal, hetedszerre futotta le a Spartathlont. Bő hét és fél órát javított az eddigi legjobbján. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.