Taroltak a magyar ultrafutók a Spartathlonon

sport
2019 szeptember 28., 06:30
comments 309

Elképesztő versenyt futottak a magyar ultrások a legendás 246 kilométeres távon Athén és Spárta között az idei Spartathlonon, a nőknél és a férfiaknál is magyar győztest avattak. 

photo_camera Fotó: Spartathlon Magyar Csapat

Az esztergomi Maráz Zsuzsa megvédte a címét. Sokáig a második helyen állt, de 227 kilométernél átvette a vezetést, és elsőként futott be. Az ideje 27:15:12. Olyan időt futott, hogy a teljes mezőnyben, tehát a férfiakat is beleszámítva, nyolcadik lett. 

link Forrás

A férfiaknál a 31 éves Bódis Tamás féltávnál vette át a vezetést, és növelte folyamatosan az előnyét. Végül 23 óra 28 perc 37 másodperces idővel nyert.

link Forrás

Bódisnak ez volt a második Spartathlonja, tavaly negyedik lett. Azon az idején másfél órát javított. Bódis nyert idén az Ultrabalatont is. 

link Forrás

Magyar férfi futó egyszer nyerte meg a versenyet, még 1991-ben Bogár János. 

Bódis mögött a második helyen is magyar ért be, Csécsei Zoltán 24:15:54-es idővel lett ezüstérmes, négy órát javítva a tavalyi idején. És az ötödik helyen is magyar végzett, Simonyi Balázs, 26:04:30-as idővel, egyéni csúccsal, hetedszerre futotta le a Spartathlont. Bő hét és fél órát javított az eddigi legjobbján. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.