Egy új-zélandi kollégiumban két hónap után vették észre, hogy meghalt az egyik egyetemista

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az új-zélandi Christchurch-ben lévő Canterbury Egyetem vizsgálatot indított, miután az egyik diák az egyik kollégiumban holtan került elő, két hónappal a halál beállta után. Azt akarják kideríteni, hogy nem tűnt fel senkinek, hogy az egyetemista meghalt, és azt is megvizsgálják, milyen körülmények között kell a diákoknak élniük.

Fotó: Mark Baker/AP

A diákot hivatalosan még nem azonosították, de a helyi média szerint egy új-zélandi lakosról van szó. A fiú holttestét azután vették észre, hogy más diákok az elhunyt szobája felől erős bűzt kezdtek érezni, és értesítették a rendőrséget. Arról nincs információ, hogy mi okozta a diák halálát.

Az új-zélandi oktatásügyi miniszter, Chris Hipkins közölte: az eset mind az egyetem, mind a campus üzemeltetőinek kudarca. (NBC News)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.