Egy új-zélandi kollégiumban két hónap után vették észre, hogy meghalt az egyik egyetemista

külföld
2019 szeptember 29., 05:59

Az új-zélandi Christchurch-ben lévő Canterbury Egyetem vizsgálatot indított, miután az egyik diák az egyik kollégiumban holtan került elő, két hónappal a halál beállta után. Azt akarják kideríteni, hogy nem tűnt fel senkinek, hogy az egyetemista meghalt, és azt is megvizsgálják, milyen körülmények között kell a diákoknak élniük.

photo_camera Fotó: Mark Baker/AP

A diákot hivatalosan még nem azonosították, de a helyi média szerint egy új-zélandi lakosról van szó. A fiú holttestét azután vették észre, hogy más diákok az elhunyt szobája felől erős bűzt kezdtek érezni, és értesítették a rendőrséget. Arról nincs információ, hogy mi okozta a diák halálát.

Az új-zélandi oktatásügyi miniszter, Chris Hipkins közölte: az eset mind az egyetem, mind a campus üzemeltetőinek kudarca. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.