Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az anyát, akinek a gyerekére ráesett egy ágy

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy 27 éves jánoshalmi nővel szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján az anya március 5-én 14:30 körül a 7 éves gyerekét felügyelet nélkül elengedte az utcában lakó nagymamájához. A gyerek felügyeletéről ezután nem gondoskodott, a nagyszülőt a fia érkezéséről nem tájékoztatta.

A nyomozás adati szerint a nő tudott arról, hogy az ingatlan udvara rendezetlen. Ott több – különösen a kiskorúra nézve – jellegénél, méreténél, súlyánál fogva súlyos, vagy akár halálos eredménnyel járó sérülés okozására alkalmas tárgy is található volt.

A gyerekre – feltételezhetően játék közben – rádőlt egy, a kerítésnek támasztott, egy 23 kilós, fából készült, keretes ágybetét. A fiú az orvosi ellátás ellenére 16:30-kor meghalt.

Fotó: police.hu

Az eljárást a rendőrök befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.