Hét elefánt pusztult el Srí Lankán mérgezés miatt

ÁLLAT
2019 szeptember 30., 12:41

A Srí Lanka-i hatóságok nyomozást indítottak, mivel valószínűleg mérgezés áldozata lett az a hét elefánt, aminek a tetemére a múlt héten találtak rá. Az elpusztult állatok közül négyet pénteken találtak meg a Habarana Nemzeti Parkban, a másik hármat pedig szombaton. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A hatóságok szerint mind a négy elpusztult nőstény ugyanahhoz a csordához tartozott, ráadásul az egyik éppen vemhes volt. Jelenleg a biztonsági szolgálat és a vadőrök további elpusztult elefántok után kutatnak. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A tetemek boncolása csak a héten kezdődik, de a hatóságok gyanúja szerint az elefántokat feldühödött falusiak mérgezhették meg, mert az állatok letaposták a termésüket. Az elefántok megölése tilos az országban, de az állatok rendszeresen konfliktusba kerülnek a lakossággal, mivel a falvak és mezőgazdasági területek terjeszkedésével a természetes élőhelyeik egyre csak zsugorodnak. 

Az utolsó felmérést 2011-ben készítették, ami szerint 5879 elefánt élt az országban, ami akkor az egyik legnagyobb állománynak számított. (BBC)