Hét elefánt pusztult el Srí Lankán mérgezés miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Srí Lanka-i hatóságok nyomozást indítottak, mivel valószínűleg mérgezés áldozata lett az a hét elefánt, aminek a tetemére a múlt héten találtak rá. Az elpusztult állatok közül négyet pénteken találtak meg a Habarana Nemzeti Parkban, a másik hármat pedig szombaton. 

Fotó: STR/AFP

A hatóságok szerint mind a négy elpusztult nőstény ugyanahhoz a csordához tartozott, ráadásul az egyik éppen vemhes volt. Jelenleg a biztonsági szolgálat és a vadőrök további elpusztult elefántok után kutatnak. 

Fotó: STR/AFP

A tetemek boncolása csak a héten kezdődik, de a hatóságok gyanúja szerint az elefántokat feldühödött falusiak mérgezhették meg, mert az állatok letaposták a termésüket. Az elefántok megölése tilos az országban, de az állatok rendszeresen konfliktusba kerülnek a lakossággal, mivel a falvak és mezőgazdasági területek terjeszkedésével a természetes élőhelyeik egyre csak zsugorodnak. 

Az utolsó felmérést 2011-ben készítették, ami szerint 5879 elefánt élt az országban, ami akkor az egyik legnagyobb állománynak számított. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér