Közteresekbe, polgárőrökbe és az alpolgármesterbe is belefutottak a Kőbányán plakátozó ellenzékiek

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Múlt hétfőn a Kőbánya Blues nevű ellenzéki Facebook-oldalon megjelent egy fényképes beszámoló arról, hogy szeptember 21-én este a közterület-felügyelet munkatársai igazoltatták az éppen plakátokat ragasztgató ellenzéki képviselőjelölteket és aktivistákat. 

Azt írták, még csak pár perce dolgoztak, amikor egyszer csak villogó fényekkel lefékezett mellettük a közteres terepjáró, majd a polgárőrség autója is megérkezett. 

„Hat ember. Két autóval. Vélhetően a kőbányai éjszakai rendvédelmi készültség teljes létszámban”.

Nem sokkal később megérkezett Weeber Tibor fideszes alpolgármester is, a poszt szerint egy hétszemélyes hivatali kisbusszal.Ezután a közterület-felügyelet munkatársai 20 percen át igazoltatták őket, felvették az adataikat, majd „megpróbálták még kihívni a rendőrséget is, ők állítólag közölték, hogy nem látják okát az intézkedésnek, ezért maradnak a helyükön”. 

A furcsa esetről megkérdeztük a kőbányai önkormányzatot, ahonnan mostanra kaptunk választ. Azt írják, a közterület-felügyelők a diszpécser utasítására mentek ki, miután a térfigyelő kamerákon keresztül úgy látták, hogy egy öt főből álló társaság két tagja „vélelmezhetően” egy választási plakátot rongál. Az önkormányzat szerint a kamerarendszer már korábban is észlelt hasonlót, ami miatt rendőrségi feljelentés született.

A közteresek azért hívták a rendőrséget, mert nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy valóban történt-e jogsértés, a rendőrök viszont azt mondták, szerintük nem. Ezért aztán az ügy ennyiben maradt, és a felvett adatokat is törölték.

De hogy került a helyszínre az alpolgármester? Éppen arra járt.A hivatal válasza szerint Weeber Tibor egy önkormányzati rendezvényről tartott hazafelé, amikor a csoportosulást látva azt hitte, esetleg betörhettek a Sibrik Miklós út és a Mádi utca kereszteződésénél levő üzletsor valamelyik boltjába. Ezért „autójával megállt, hogy megszemlélje az üzleteket. Az eseményekről nem volt tudomása, őt természetesen nem értesítették”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.