Közteresekbe, polgárőrökbe és az alpolgármesterbe is belefutottak a Kőbányán plakátozó ellenzékiek

Múlt hétfőn a Kőbánya Blues nevű ellenzéki Facebook-oldalon megjelent egy fényképes beszámoló arról, hogy szeptember 21-én este a közterület-felügyelet munkatársai igazoltatták az éppen plakátokat ragasztgató ellenzéki képviselőjelölteket és aktivistákat. 

Azt írták, még csak pár perce dolgoztak, amikor egyszer csak villogó fényekkel lefékezett mellettük a közteres terepjáró, majd a polgárőrség autója is megérkezett. 

„Hat ember. Két autóval. Vélhetően a kőbányai éjszakai rendvédelmi készültség teljes létszámban”.

Nem sokkal később megérkezett Weeber Tibor fideszes alpolgármester is, a poszt szerint egy hétszemélyes hivatali kisbusszal.Ezután a közterület-felügyelet munkatársai 20 percen át igazoltatták őket, felvették az adataikat, majd „megpróbálták még kihívni a rendőrséget is, ők állítólag közölték, hogy nem látják okát az intézkedésnek, ezért maradnak a helyükön”. 

A furcsa esetről megkérdeztük a kőbányai önkormányzatot, ahonnan mostanra kaptunk választ. Azt írják, a közterület-felügyelők a diszpécser utasítására mentek ki, miután a térfigyelő kamerákon keresztül úgy látták, hogy egy öt főből álló társaság két tagja „vélelmezhetően” egy választási plakátot rongál. Az önkormányzat szerint a kamerarendszer már korábban is észlelt hasonlót, ami miatt rendőrségi feljelentés született.

A közteresek azért hívták a rendőrséget, mert nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy valóban történt-e jogsértés, a rendőrök viszont azt mondták, szerintük nem. Ezért aztán az ügy ennyiben maradt, és a felvett adatokat is törölték.

De hogy került a helyszínre az alpolgármester? Éppen arra járt.A hivatal válasza szerint Weeber Tibor egy önkormányzati rendezvényről tartott hazafelé, amikor a csoportosulást látva azt hitte, esetleg betörhettek a Sibrik Miklós út és a Mádi utca kereszteződésénél levő üzletsor valamelyik boltjába. Ezért „autójával megállt, hogy megszemlélje az üzleteket. Az eseményekről nem volt tudomása, őt természetesen nem értesítették”.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.