Bíróság elé állhat Sarkozy

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elutasította a francia Semmítőszék Nicolas Sarkozy volt elnök kérvényét, így bíróság elé állíthatják illegális kampányfinanszírozásért, írja az Euronews. A korábbi államfő  a vádirat szerint 2012-es kampánya során jelentősen, 20 millió euróval túllépte az engedélyezett 22,5 millió eurós milliós költségkeretet. Egy Bygmalion nevű cég elvben szakpolitikai gyűlésekre számlázott Sarkozy pártjának, az UMP-nek, ami valójában a pénzt kampányra költötte. 

Az ügyben 2014-ben indult vizsgálat, 2017-ben kezdeményezték Sarkozy bíróság elé állítását, amit megfellebbezett. A volt elnök mindvégig tagadta a vádakat. 

Nicolas Sarkozyt éppen Budapesten érte a Semmitőszék határozatának híre: a Nemzeti Befektetési Ügynökség által szervezett Inspiring Hungary konferencia egyik vendégeként szerepelt kedden. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.