Elálltak a Péterfy sebészei a tömeges felmondástól

Egészségügy
2019 október 01., 09:34

Egyelőre elállnak az október elsejére tervezett tömeges felmondástól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei. Korábban a Népszava írt róla, hogy főorvosok, osztályvezetők, szakorvosok, rezidensek és szakorvos-jelöltek is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá. Ezt azzal indokolták, hogy szerintük az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását.

A Népszava szerint még kedd reggel is arról vitatkoztak a kórházban, mi a helyes lépés, de végül úgy döntöttek, nem mondanak fel. A sebészek keddi közleményükben azt írták, azért állnak el mégis a tömeges femondástól, mert a kormánytól ígéretet kaptak rá, hogy a választások után döntenek a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen elkészített tervezetről, és szeptember 1-jéig visszamenőleg korrigálja a finanszírozást. Az orvosok október 31-ig adtak haladékot az intézkedések meghozatalára.

Azt írják, nyilatkozatuk és az orvosok eddigi tevékenysége „minden szempontból független bárminemű politikai törekvéstől”, kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartják szem előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.