Elálltak a Péterfy sebészei a tömeges felmondástól

Egyelőre elállnak az október elsejére tervezett tömeges felmondástól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei. Korábban a Népszava írt róla, hogy főorvosok, osztályvezetők, szakorvosok, rezidensek és szakorvos-jelöltek is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá. Ezt azzal indokolták, hogy szerintük az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. 

A Népszava szerint még kedd reggel is arról vitatkoztak a kórházban, mi a helyes lépés, de végül úgy döntöttek, nem mondanak fel. A sebészek keddi közleményükben azt írták, azért állnak el mégis a tömeges femondástól, mert a kormánytól ígéretet kaptak rá, hogy a választások után döntenek a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen elkészített tervezetről, és szeptember 1-jéig visszamenőleg korrigálja a finanszírozást. Az orvosok október 31-ig adtak haladékot az intézkedések meghozatalára. 

Azt írják, nyilatkozatuk és az orvosok eddigi tevékenysége „minden szempontból független bárminemű politikai törekvéstől”, kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartják szem előtt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.