Mindössze 35 menekültet fogadott be Magyarország idén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az év első nyolc hónapján mindössze 476 menekültkérelmet kellett elbírálnia az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnak, írja a hatóság adatközlésére hivatkozva az Mfor.hu. A tavalyi évben ez a szám 1100, 2017-ben pedig 6220 volt. A hatóság a korábbi évekhez szigoríthatott hozzáállásán, míg tavaly a kérelmek 32 százalékában, addig idén alig több mint 7 százalékában született pozitív döntés. 

Idén szeptemberig alig 35 embert fogadott be valamilyen formában Magyarország. 

A hatóság beszámolója szerint közülük: 

  • 14-en kaptak menekültstátuszt, 
  • 15-t oltalmazottként,
  • 6 főt pedig befogadottként ismertek el.  

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.