Mindössze 35 menekültet fogadott be Magyarország idén

Az év első nyolc hónapján mindössze 476 menekültkérelmet kellett elbírálnia az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnak, írja a hatóság adatközlésére hivatkozva az Mfor.hu. A tavalyi évben ez a szám 1100, 2017-ben pedig 6220 volt. A hatóság a korábbi évekhez szigoríthatott hozzáállásán, míg tavaly a kérelmek 32 százalékában, addig idén alig több mint 7 százalékában született pozitív döntés. 

Idén szeptemberig alig 35 embert fogadott be valamilyen formában Magyarország. 

A hatóság beszámolója szerint közülük: 

  • 14-en kaptak menekültstátuszt, 
  • 15-t oltalmazottként,
  • 6 főt pedig befogadottként ismertek el.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.