Negyedmillió magyar nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag vagy szexuálisan bántalmazza

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába lépett hatályba tíz éve, 2009. október 1-jén a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló jogszabály, az mind a mai napig nem nyújt védelmet az áldozatok számára, hívja fel a figyelmet a NANE Egyesület, a Patent Egyesület és Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség közös közleményében. Reprezentatív kutatási adatok szerint 

Magyarországon jelenleg több mint 223.000 nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag és vagy/szexuálisan bántalmazza,

ehhez képest elenyésző számú ideiglenes megelőző távoltartással és megelőző távoltartással kapcsolatos ügy van, írják. Sőt, amíg 2014-ben 1792 esetben rendelt el a  rendőrség ideiglenes megelőző távoltartást, addig 2018-ban már csak 1050 ügyben. 

A három érdekvédelmi szervezet hangsúlyozza: "a családon belüli erőszakkal szembeni fellépés terén a távoltartás önmagában nem elég; 

csak egy szélesebb körű, átfogó, szakszerű állami fellépés részeként tud hatékonyan működni."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.