Százezret akartak behajtani a Hableány elhunyt matrózán, végül jóváírták a tartozást

Több mint százezer forintot követelt a Vodafone a májusban elsüllyedt Hableány elhunyt matrózának édesanyjától, írja a Blikk. A lapnak Pethő János 81 éves édesanyja nyilatkozott. „Július 9-én a kisebbik fiam, Tibor bevitte a telefonos cég ügyfélszolgálatára János halotti bizonyítványát. Elmagyarázta, hogy tragédia történt, a bátyja nem él, ne küldjenek a címemre több levelet, mert ez rendkívül felzaklat engem” - mondta.

Ennek ellenére augusztus végén újabb felszólítás érkezett, amelyben azt követelték, egy összegben fizesse be a tartozását. Ezután János öccse, Tibor ismét bement az ügyfélszolgálatra. „Reklamációmra az ügyintéző kedvesen bólogatott, megígérte, méltányosságból elengedik a fivérem tartozását, és ott, előttem meg is írta a kérvényt”. De hiába, ezután újabb fizetési felszólítást küldtek, amit Tibor kegyeletsértőnek és embertelennek nevezett.  

A Blikk cikkének megjelenése után a Vodafone kivizsgálta az ügyet, és méltányosságból jóváírták a tartozást. A cég a család elnézését kérte, és részvétét, együttérzését fejezte ki. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.