Százezret akartak behajtani a Hableány elhunyt matrózán, végül jóváírták a tartozást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint százezer forintot követelt a Vodafone a májusban elsüllyedt Hableány elhunyt matrózának édesanyjától, írja a Blikk. A lapnak Pethő János 81 éves édesanyja nyilatkozott. „Július 9-én a kisebbik fiam, Tibor bevitte a telefonos cég ügyfélszolgálatára János halotti bizonyítványát. Elmagyarázta, hogy tragédia történt, a bátyja nem él, ne küldjenek a címemre több levelet, mert ez rendkívül felzaklat engem” - mondta.

Ennek ellenére augusztus végén újabb felszólítás érkezett, amelyben azt követelték, egy összegben fizesse be a tartozását. Ezután János öccse, Tibor ismét bement az ügyfélszolgálatra. „Reklamációmra az ügyintéző kedvesen bólogatott, megígérte, méltányosságból elengedik a fivérem tartozását, és ott, előttem meg is írta a kérvényt”. De hiába, ezután újabb fizetési felszólítást küldtek, amit Tibor kegyeletsértőnek és embertelennek nevezett.  

A Blikk cikkének megjelenése után a Vodafone kivizsgálta az ügyet, és méltányosságból jóváírták a tartozást. A cég a család elnézését kérte, és részvétét, együttérzését fejezte ki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.