Tömeges késelés történt egy finn középiskolában

A helyi rendőrség szűkszavú közlése szerint „erőszakos incidens” történt a délkelet-finnországi Kuopio városának szakiskolájában: egy ember meghalt, legalább tízen megsérültek. A hatóságok hozzátették: lőfegyvert használtak, egy embert őrizetbe vettek, aki szintén megsérült. 

Fotó: JAAKO VESTERINEN/AFP

Egyes hírek szerint az ismeretlen elkövető karddal rontott be a helyi bevásárlóközpont területén működő szakközépiskolába, és válogatás nélkül rontott a diákokra. Az egyetlen áldozat az osztálytermek átvizsgálása során került elő. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.