20 kengurut kaszált el kisbuszával egy megvadult ausztrál tinédzser

külföld
2019 október 02., 06:37
comments 151

20 kenguru, köztük két bébi lemészárlásával vádolnak egy tinédzsert Ausztráliában. Az állatok tetemeit Tura Beachen, Sydney-től mintegy 280 mérföldre találták meg még vasárnap. 

A WIRES állatvédő egyesület jelentése szerint további három kengurubébi maradt szülő nélkül a vérengzés után. 

Az ausztrál rendőrség egy 19 éves férfit vett őrizetbe az esettel összefüggésben. A gyanús szerint kisbuszával szombat este szándékosan vadászott kengurukra, és ölte meg az állatokat. 

Ausztráliában nagyon gyakori, hogy gépkocsik elütnek kengurukat - sőt, egy kimutatás szerint a közúti balesetek 90 százalékát (!)  valamilyen nem várt állattal történő ütközés okozza. 

A szombat éjszakai eset azonban nem ebbe a sorba illeszkedik, és érthető módon felzaklatta a helyieket is, de még az intézkedő rendőröket is. Az elkövető egy órán keresztül üldözte és ölte az állatokat. 

Az áldozatok keleti szürke óriáskenguruk voltak. Az elkövetőnek november 26-án kell bíróság elég állnia Bega városában. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.