Egy szökött cirkuszi zebra balesetet okozott egy német autópályán

baleset
2019 október 02., 16:58
comments 95

Németországban lelőttek egy cirkuszból szökött zebrát, ami balesetet okozott az autópályán.

A Pumba nevű állat Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban, Rostock közelében haladt a menetiránnyal szemben a 20-as számú autópályán, ahol megijesztette az autósokat, és ráfutásos balesetet okozott, majd bevette magát egy erdős vidékre. Menekülés közben még keresztülfutott egy autó motorháztetőjén, és megrongált egy rendőrségi járművet is.

photo_camera Fotó: Bernd Wüstneck/dpa/AFP

A zebra nem hagyta magát befogni, ezért végül – tisztázatlan körülmények között – lelőtték. A szemtanúk egy része szerint semmi nem indokolta az állat megölését. A cirkusz vezetője közölte, hogy feljelenti a rendőrséget, mert azt ígérték neki, hogy a zebrát csak elkábítják.

photo_camera Fotó: Bernd Wüstneck/dpa/AFP

Pumba a társával együtt szökött meg egy cirkuszból, ami a közeli Tessinben vert sátrat. A másik zebrát békés módszerekkel sikerült befogni, és visszavinni a cirkuszba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.