Érd fideszes polgármestere felavatta a félkész játszóteret, másnap gyerekek estek a munkagödörbe

baleset
2019 október 02., 17:00

Érd fideszes polgármestere, T. Mészáros András szombaton (két héttel az önkormányzati választások előtt) felavatta a félkész játszóteret, másnap gyerekek estek a munkagödörbe, az egyiküket az apja szerint majdnem felnyársalta két betonvas – számolt be az RTL Híradó.

Az nem átadó volt, csak avatás az új részátadás

Az önkormányzat a csatornának azt írta: nem átadó volt, csak avatás, az elmúlt 3 nap csak próbaüzem volt, és szerdától újra építési terület a játszótér. T. Mészáros a Facebookon azt írta:

„Miután láthatóan az ellenzéknek semmi sem drága, mi viszont nem szeretnénk, hogy a családok és a játszópark a baloldal negatív kampányának továbbra is célpontjai legyenek, ezért a játszóteret a választásig zárva tartjuk.”

Tehát elvileg nem addig, amíg biztonságos lesz, hanem csak a választásig.

A kérdésekre egyébként ezt válaszolta:

– Miért adták át a még teljesen el nem készült játszóteret?
– Nem adtuk át a játszóteret, felavattuk és néhány napos próbaüzemet tartottunk.

– Van-e köze a korai átadásnak az önkormányzati választásokhoz?
– Nem volt se korai, se késői átadás, avatás és próbaüzem volt.

Csakhogy a csatorna bemutatta, hogy szerdán is tucatnyi család tudta akadálytalanul használni a játszóteret, semmi sem figyelmeztette őket arra, hogy nem szabad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.