Hirosimába és Nagaszakiba megy Ferenc pápa

külföld
2019 október 02., 19:37
comments 38

A katolikus egyház vezetője ellátogat Hirosimába és Nagaszakiba, és mindkét atombomba sújtotta japán városban felszólal a nukleáris fegyverek elterjedése ellen – közölte a Vatikán. Ferenc pápa november 19. és 26 között Japán mellett Thaiföldre is ellátogat.

photo_camera Fotó: Filippo Monteforte/AFP

Az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án mért atomcsapást Hirosimára, augusztus 9-én pedig Nagaszakira. Japán 6 nappal később letette a fegyvert, és véget ért a II. világháború. A két atombomba-támadásban több mint 200 ezren haltak meg.

A katolikus egyházfő Tokióban találkozik a Japán északkeleti részét 2011. március 11-én megrázó 9-es erősségű földrengés és az általa kiváltott cunami, illetve a fukusimai atomerőmű-baleset több túlélőjével is.

A pápa Thaiföldön a helyi hatóságokkal folytat eszmecserét, és felkeresi a legfőbb buddhista pátriárkát Bangkokban. A fővárosban ezenkívül keresztény és más vallási vezetőkkel találkozik, és misét pontifikál fiataloknak a bangkoki székesegyházban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.