Hirosimába és Nagaszakiba megy Ferenc pápa

2019 október 2., szerda 19:37
38

A katolikus egyház vezetője ellátogat Hirosimába és Nagaszakiba, és mindkét atombomba sújtotta japán városban felszólal a nukleáris fegyverek elterjedése ellen – közölte a Vatikán. Ferenc pápa november 19. és 26 között Japán mellett Thaiföldre is ellátogat.

Fotó: Filippo Monteforte/AFP

Az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án mért atomcsapást Hirosimára, augusztus 9-én pedig Nagaszakira. Japán 6 nappal később letette a fegyvert, és véget ért a II. világháború. A két atombomba-támadásban több mint 200 ezren haltak meg.

A katolikus egyházfő Tokióban találkozik a Japán északkeleti részét 2011. március 11-én megrázó 9-es erősségű földrengés és az általa kiváltott cunami, illetve a fukusimai atomerőmű-baleset több túlélőjével is.

A pápa Thaiföldön a helyi hatóságokkal folytat eszmecserét, és felkeresi a legfőbb buddhista pátriárkát Bangkokban. A fővárosban ezenkívül keresztény és más vallási vezetőkkel találkozik, és misét pontifikál fiataloknak a bangkoki székesegyházban. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt