Megölte magát egy dél-koreai nő, miután megtudta, hogy titokban lefilmezték egy kórházi öltözőben

2019 október 2., szerda 5:02
138

Rémálmok gyötörték azt a fiatal dél-koreai nőt, akinek holtestét kedden találták meg az ország dél-nyugati részén lévő otthonában - írja a Guardian. 

A cikkben csak „A”-ként hivatkozott nő azt követően élt át traumatikus időszakot, hogy megtudta: titokban videofelvételt készítettek róla, amint épp átöltözik egy kórházi öltözőben. Nem tudta feldolgozni az esetet, később öngyilkosságot követett el. 

Augusztusban ugyanebben a kórházban letartóztattak egy klinikai patológust, akit azzal vádolnak, hogy egy falba vájt lyukon keresztül kukkolta munkatársait a női öltözőkben, akikről rendszeresen felvételeket is készített. 

Dél-Koreában a kukkolás igen jelentős, tömegeket érintő probléma, ráadásul az esetek jelentős többségében nem csupán egyéni perverzió tárgya. Évente több ezer esetet jelentenek a rendőrségen, egy részüket azután, hogy az áldozatok felfedezik az őróluk készült felvételeket valamely ingyenes, de többnyire inkább fizetős videómegosztó oldalon. A jelenséget a kis méretű kémkamerák nyomán „molkának” nevezik. 

2017-ben 6400 ilyen incidenst regisztráltak, ami közel háromszorosa az öt évvel korábban jelentett eseteknek. 

Az év elején két férfit tartóztattak le, akik a gyanú szerint 1600 emberről készítettek felvételeket 10 különböző városba 30 különböző szállodájában, hogy aztán fizetős oldalakra töltsék fel azokat. A jelenség súlyosságát mutatja, hogy tavaly augusztusban 70 ezer ember vonult Szöul utcáin, és máshol az országban is, és tiltakozott a „molka” ellen, és a rendőrség erélytelen fellépése miatt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt