A Fidesz pécsi polgármesterjelöltje nem mondott igazat, amikor tanúskodott két biztonsági őr mellett, akik megvertek egy egyetemistát

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A másodfokú bíróság egy durva verés miatt indított perben kimondta, hogy nem mondtak igazat a tanúk, akik között ott volt Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje, aki a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vezetőjeként tett vallomást az eljárásban – írta meg a Népszava.

Vári Attila, a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért polgármesterjelöltje (j) nyilatkozik a pécsi városházánál, miután leadta ajánlóíveit, mellette Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke (b) augusztus 28-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A PSN-ben egy kulturális rendezvény volt, ami után a biztonsági őrök megvertek egy egyetemistát, aki erre feljelentést tett. Két biztonsági őr vádlottként állt a bíróság elé, és két ítélet mondta ki, hogy lényegében ok nélkül verték meg az egyetemistát.

A biztonsági őrök azt vallották, hogy az egyetemista a mosdóban tört-zúzott, és fenyegetően lépett fel velük szemben, ezért kellett az erélyesnél jóval keményebben fellépni. Ezt mondta a sportcsarnok biztonságáért felelős vezető, a rendezvény biztosítását végző cég embere és Vári is. (Utóbbit a lap próbálta elérni, de még nem reagált.)

De a másodfokú ítélet kimondta: a helyszín szemléje és az ott készült fotók cáfolják, hogy a sértett tört és zúzott a mellékhelyiségben, és a sértett mellett kiálló tanúknak adtak hitelt, akik szintén cáfolták a vádlottak verzióját. A bíró arra jutott, hogy a vádlottak eljárását menteni igyekvő tanúk (köztük Vári) vallomásának hitelessége megkérdőjelezhető, és az elsőfokú eljárás helyesen tette, amikor az objektív bizonyítékoknak ellentmondó vallomásokkal szemben a sértett állításait fogadta el valósnak. (Népszava)