Rendőr késelt rendőröket a párizsi rendőr-főkapitányságon

Késsel támadt rendőrökre egy férfi csütörtökön a párizsi rendőr-főkapitányság előtt. Az első hírek arról szóltak, hogy a férfi megpróbált bejutni az épületbe, de egy rendőr feltartóztatta, őt súlyosan megsebesítette, és két másik ember is megsérült.

Később kiderült, hogy a késelő négy rendőrtisztet is agyonszúrt, és maga is rendőrségi alkalmazott volt. A támadót a rendőrök agyonlőtték.

A támadás a rendőrség épületének udvarán történt, a területet lezárták. Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínre ment.

Fotó: Martin Bureau/AFP

A francia rendőrök egy nappal korábban kezdtek sztrájkba a rendőrök elleni támadások elszaporodása és a rendőrségen belüli öngyilkosságok számának növekedése miatt. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.