Rendőr késelt rendőröket a párizsi rendőr-főkapitányságon

Késsel támadt rendőrökre egy férfi csütörtökön a párizsi rendőr-főkapitányság előtt. Az első hírek arról szóltak, hogy a férfi megpróbált bejutni az épületbe, de egy rendőr feltartóztatta, őt súlyosan megsebesítette, és két másik ember is megsérült.

Később kiderült, hogy a késelő négy rendőrtisztet is agyonszúrt, és maga is rendőrségi alkalmazott volt. A támadót a rendőrök agyonlőtték.

A támadás a rendőrség épületének udvarán történt, a területet lezárták. Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínre ment.

Fotó: Martin Bureau/AFP

A francia rendőrök egy nappal korábban kezdtek sztrájkba a rendőrök elleni támadások elszaporodása és a rendőrségen belüli öngyilkosságok számának növekedése miatt. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.