Sorra bírságolják a gyerekekkel kampányoló fideszes politikusokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Három fideszes politikusra is bírságot szabott ki a győri ítélőtábla, amiért politikai kampányukhoz gyerekeket használtak fel. A HVG értesülése szerint Borkai Zsolt, Győr polgármestere például 345 ezer forintot fizethet, amiért szeptemberben, amikor fél éven belül másodszor is átadott egy futópályát Győrszentivánban, a bíróság által "megrendezett kampányeseménynek" minősített átadóra kivezényelték a kedvéért a helyi kisiskolásokat. Ráadásul úgy, hogy erről a gyerekek szülei nem is tudtak.

Borókai mellett a vele együtt kampányoló önkormányzati képviselőt, Sík Sándort is megbüntették.

A Helyi Választási Bizottság amúgy minden ezzel kapcsolatos panaszt elutasított, az ügy fellebezések után került a bíróság elé. Az ítélőtábla a HVB-vel szemben úgy találta, hogy mivel Borkai és Sík egy fél éve egyszer már átadott futópályát adott át újra, az esemény célja kizárólag népszerűségük növelése volt a kampányidőszakban.

A győri ítélőtábla egy harmadik fideszes politikust is megbírságolt. Borsi Róbertnek százezer forintot kell fizetnie, mert egy kampányvideóját akkor forgatta egy helyi iskolánál, amikor a bíróság szerint a gyerekek felügyeletét az iskola látta el. A helyi és a megyei választási bizottság amúgy ebben sem talált semmi kivetnivalót. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.