Az önkormányzat cége plakátol a Fidesznek az V. kerületben

POLITIKA
2019 október 04., 11:40

Péntek reggel Tüttő Kata ellenzéki polgármesterjelölt jelentetett meg egy videót, amin két ellenzéki képviselő, Csonka Krisztián és Losonczy Pál besétáltak az V. kerületi városüzemeltető cég egyik telephelyére, ahol előadták, hogy plakátoláshoz kérnének segítséget, mivel látták, hogy a fideszes Rubovszky Csilla alpolgármester plakátjait is az önkormányzati cég alkalmazottjai helyezik ki. 

link Forrás

Erre a szobában tartózkodó férfi elmondta, hogy az önkormányzati cég alkalmazottjaként a munkáltatóján keresztül végezheti a plakátolást. „Tehát a cég kap egy megbízást, és utána kiosztja a feladatot a dolgozóknak. Tehát munkaidőben vagyunk”- hangzott el a felvételen. Beszélt arról is, hogy a cég egy szerződés alapján teljesíti a feladatot. Amikor a képviselők arról kérdezik, hogy munkaidőben végzik-e a feladatot, a férfi igennel felel.

Rubovszky Csilla Vajna Tímea fánkjait osztja a gyerekeknek egy belvárosi rendezvényen
photo_camera Rubovszky Csilla Vajna Tímea fánkjait osztja a gyerekeknek egy belvárosi rendezvényen Fotó: Facebook

Az elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft., Gyűrűs István a cég ügyvezetője azt írta, hogy a Fidesz valóban szerződést kötött Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft.-vel. Hozzátette: „ A plakátok kihelyezésének díja 950.000 Ft. + áfa. Munkatársaink a szerződésben vállalt feladatot, munkaidejükön kívül, külön díjazás ellenében teljesítik. A Városüzemeltető Kft. az alapfeladatának ellátásán túl vállalt megbízásokból származó bevételeit, a közfeladatainak ellátására, a kerület szépítésére fordítja.”